2019-01-20
美心超群,本身系竞争对手,但依家美心已经完全凭佢既头脑爆左出黎,仲要赢到开晒巷翠园就系其中一员,口卑不错装修唔使讲,相当靓而堂皇,高贵之余再放啲玻璃酒柜系通道,正!餐牌都知好有心机,从点心种类、名字、设计、相片,就知放左好多心机,相当唔错食下啲厨点先,唔使等蒸,蜜汁叉烧,好味,肉应该系梅头,唔肥但滑,肉质鲜嫩又几正鲍汁凤爪实在正,鲍汁味好浓而起胶,挂到上凤爪度,好好味,必试啊竹笙状元大虾饺,一笼一只,大到一个点手掌心咁大,食落啲虾多到,足料非常味道都ok既,不过笋同配料同虾既味平衡得唔算好好,应该细粒既好味啲,但都值得一试既碧绿带子菜苗饺,菜苗饺我至爱既点心,卖相极好,菜够而味道好好,带子就真系唔太见肥猪肉、笋、菜苗既份量挟得唔错,要食百花酿鱼肚,高档酒楼用料有保证,唔会俾猪皮肤显你,味道都唔错,多汁而口感正继续特色点心,四式烧卖,包括有鲍鱼、鹅肝、带子、虾鲍鱼仔比想像中好,有干鲍味,鹅肝就太老而怪虾正常,算几好味,带子就配搭得唔错依啲点心都系要试下既整多碟棉花鸡,鸡够味,棉花(鱼肚)正既,滑溜成餐茶,点心食过更好既,但成个环境、味道、茶、服务,用餐体验赢就赢在依度大家试下咯#其实食物
#其实食物种类多到一个点
#厨点好正