2022-11-09
十兄弟,位于湾仔既车仔面,新派重新包装既车仔面,店舖光鲜💡电话落单,App既介面好靓,样样都有相睇,令人更加想食,好多野都好吸引,所以餐厅准备左皇牌必食推介,包括玻璃鱿鱼、红烧鲍鱼、劲腍牛孖筋等🤤听到都想食劲腍#牛孖筋+鲜虾#韮菜饺+香辣猪红配鲜制油面加腩汁小辣多葱🍜上枱一刻惊人,惊人在多葱多到呢🫢葱控(=我)一定心动💗浓味腩汁汤加葱就系正,食咩都加一堆好爽😄即刻试鲜制油面,几滑几粗,有啲拉面感觉而都有蛋味,加葱食正👍🏻 鲜虾韮菜饺,大粒,一望就知薄皮,个皮滑到好似云吞皮,好味,浓韮菜味😚劲腍牛孖筋,超大旧好有份量,好入味好腍,配少少辣椒酱仲正🤩辣椒酱系秘制既,辣得黎几特别,配唔同既𩠌食都几正,不过食到我出晒汗,请量力而为🤣香辣猪血都唔错,加辣椒酱会加分👏🏻再加左半份香炸墨鱼丸,炸得好香,一咬好弹牙,墨鱼味浓🦑高质整体来讲系几唔错既车仔面,最难忘都系爆炸多葱😝必食推介又唔系无见过既食材,但味道就整得几有特色🫶🏻秘制辣椒酱亦系惊喜,食到辣既朋友真系要试试🌶所以话细节取胜!推介多到食唔晒,咁方便要食多几次😗