2020-11-08 3468 浏览
炸鸡应该系近年地位提升得最快既食物,而Goobne系发源地韩国都有过千间分店,系必试既烤鸡店之一旺角店,装修以简约舒服韩风设计,宽敞而轻松嘅感觉餐牌主打当然系烤鸡,几十款睇到眼花,芝士锅实在太吸晴亦有好多韩式烧酒整既鸡尾酒UFO芝士火锅,卖相惊人,附上一个炉保持温度,中间啲芝士系三种芝士mix埋,吸引到呢拣两款鸡,叫左甜辣烤鸡同蜜糖味香滑烤鸡,先试鸡本身既味道,甜辣鸡都系韩式炸鸡好signature既味,皮非常脆,但个甜辣味怪怪地,无乜甜味而无乜味,净系干同辣,真心唔好叫蜜糖香滑烤鸡,外皮香甜,味道几唔错,鸡肉真系好滑就咁食都好正芝士溶咗即刻拉下丝试下佢,视觉效果100分好拉得又好包得,系好玩既,芝士几咸既,记住早啲食,煮煮下啲芝士变咗质感怪怪的整体都真系要试下既,一个几正既体验未够喉叫多个韩式鸡蛋卷,卖相好靓好吸引就好似紫菜包饭但饭变左蛋,口感好丰富,清清地几好味既,食多几旧就好饱建议大家点多啲酱,风味会更好而无咁漏,感觉如果又有饭又有紫菜又有蛋好似会更正一路食嘢一路饮住柚子蜜鸡尾酒,韩式烧酒加蜜子蜜,其实相当惊喜,好味易入口而唔会好甜,饮得好畅快易醉系真既整体感觉唔错,虽然每样野都
旺角店,装修以简约舒服韩风设计,宽敞而轻松嘅感觉
餐牌主打当然系烤鸡,几十款睇到眼花,芝士锅实在太吸晴
亦有好多韩式烧酒整既鸡尾酒

蜜糖香滑烤鸡,外皮香甜,味道几唔错,鸡肉真系好滑
就咁食都好正
芝士溶咗即刻拉下丝试下佢,视觉效果100分
整体都真系要试下既,一个几正既体验

UFO芝士火锅(无骨鸡x蜜糖滑鸡x甜辣烤鸡)

蜜糖香滑烤鸡

滑鸡

芝士鸡

拉丝芝士包鸡

未够喉叫多个韩式鸡蛋卷,卖相好靓好吸引
易醉系真既

韩式鸡蛋卷

鸡蛋卷

柚子蜜鸡尾酒

整体感觉唔错,虽然每样野都唔平,但份量都好足,较适合多啲人既饭聚
如果你对芝士无咩执著既,直接试烤鸡应该会更好味

#个经理讲英文唯有当佢系韩仔
#落太大雨有位变等位