2019-06-16
一向对鸡都有啲要求,系香港食鸡好多时候都食到雪鸡,有雪味或者肉质无口感等等,要食好鸡价钱都唔平,油麻地鸡味浓鸡店,赏试打破地心吸力,街坊价钱做专卖鸡、鸡饭既店装潢都几有味道,鸡的卖相亦不错叫个外卖,两款鸡各半只试一试先黎蒜香葱爆霸王鸡,一打开蒜香扑鼻非常多葱,以白切鸡加上特制酱油、炸蒜及姜葱辣椒组成,姜葱炸蒜跟鸡肉一起放入口有著特别口感,相当好味鸡肉嫩滑滋味,比想像中更正味道觉得唔够既(我觉得超够),仲可以加葱油一齐食,葱油都好正但加埋就真系太咸喇另外半只系原味头抽豉油鸡,色泽非常靓好吸引打开盖又系好香头抽同鸡味,到底佢系点做到鸡肉同之前讲既一样嫩滑有口感,豉油鸡本身味道已不错,仲细心咁附上酱汁,点一点再食,依个豉油鸡又香又好味亦有葱油俾你,唔够味可加,个人建议一个食法,就系将豉油酱汁捞埋葱油,超正惊太咸就要加饭咯系街坊小店食到依个味道,虽然街坊生意,都系鸡款中加小小自己的心思,实在超乎意料价钱都好平,性格比高到#8、9点好多时已经无得买半只鸡#本身主题想叫油麻地鸡味浓但字眼敏感#最平鸡饭30蚊
#8、9点好多时已经无得买半只鸡
#本身主题想叫油麻地鸡味浓但字眼敏感