2019-12-16
太子周围都系野食,特别多卖相吸引既餐厅,想据扒入左依间唔起眼但声称以前系酒店主厨既佳人,就睇下佢系咪禾秆盖珍珠外表同环境都好禾秆下,零气氛有啲似茶餐厅,而个厨房系中间入面啲枱系厕所隔离有啲难搞,希望啲野好食餐汤同餐包先上,正正常常主角铁板肉眼,五成跟熟菜碟上配蒜茸汁,卖相不错食牛扒睇大厨级数最重要就系,切开睇火侯,外香入面粉红色入口口感偏淋但都唔错既汁有少少多系真既遮左啲牛味,油份都多同香既如果再厚身啲先做到高级啲嘅肉眼,不过依个价黎讲都算唔错铁板牛柳,五成碟上配熟菜黑柳汁,食开牛扒开扒都知靓牛柳(Tenderloin)系好正好珍贵既部位好考经验同厨艺,厚身既牛柳好味既可以外脆香、入面销晒啲肉汁仲好嫩,唔好食既就系一旧香口胶正既靓肉会叫三成但未有依个信心上碟卖相都ok,系熟菜无整干搞到碟有水就好扣分切开睇下,外面都几够脆几吸引下入面保持嫩滑有惊喜,肉质同口感都一流之前偷睇佢嘅食评有啲话斋咸食垃圾完全唔明,直至到食下佢个黑椒汁就知点解份肉眼又无事牛柳第一啖又无事佢个黑椒汁真系好咸,我都重口味开都觉得劲咸,拨开晒啲汁先叫正常啲走汁食盐加黑椒应该正好多,最后杯奶茶正常,解下咸都要基本上我系几
基本上我系几满意既火侯同肉质系扒既灵魂,不错所以话黎食佳人,最紧要识拣
#🈲黑椒汁🈲
#性价比ok如果净系讲食物