2021-03-20
郊胶游系列系去郊游既过程,都不忘食住胶、食住游文同图就无咁精细,但保持悠悠心情慢慢食、慢慢胶郊黎到长洲我每次必必必食既唔系长洲大鱼蛋,而系卤味!!!排档旁边,卖既系各样猪既内脏同猪肉,当然都有鸡翼个啲闻住卤水味拣野食平时潮式卤味店都系斩完过几过卤水汁再俾包汁你拎走整黎食,依度就会拣好切好后再帮你浸一段时间再加热,等你即刻可以拎住食浸几浸,虽然望落唔太深色,但其实已经上晒味,一包香喷喷热辣辣嘅卤味ready识食梗系食猪耳,够味又挂汁,配埋啲软骨既口感实在正另一个正既就系五花腩,系你面前切片,汁够晒味食肥瘦均匀嘅五花腩,滑得黎唔硬,细细块好爽仲有食生肠鸡翼个啲,都好味既因为卤水汁既,最正既位系成个食法,真心系必食会系长洲过夜既千祈唔好谂住玩完夜晚先买返去宵夜,因为卖晒就无!#其实佢个排档就唔太吸引但依个卤味超班#多人食会好啲因为一斩就要一只耳一条肠咁买
#其实佢个排档就唔太吸引但依个卤味超班
#多人食会好啲因为一斩就要一只耳一条肠咁买