Laffee,位于红磡旧区,街角非常特别既一间Cafe,超级靓既cafe,装修以高雅、透光为主,又舒适又精致人人都不停影相打卡,佢嘅靓你可以系全部其他食评睇到好多描述,就交俾劳苏食试下佢既食物同咖啡又去到咩水准餐牌以Cafe食物,带特色既西餐为主,唔系斗多款,反而专心做好几款更值得食天气太热,先饮返杯菠萝解茶 Iced Pineapple Tea杯同杯垫都好精致好衬舖面,又晒冰凉,菠萝味香但唔太甜,好舒服好好饮夏天咖啡精选当然系冷萃咖啡Cold Brew,香港愈来愈热,愈来愈多地方做Cold Brew,但Laffee依一个绝对系我见过其中一个最靓既用个超靓玻璃樽,配两个细杯,可自选配唔配冰,未饮净系睇都值啡味浓,口感滑顺,够冻又够醇烟三文鱼牛油果沙律 Smoked Salmon Avocado Salad超靓既摆盘,沙律菜好多种,配黑醋好味好fresh 好正,牛油味切得靓既薄片配红椒粉,烟三文鱼配牛油果做沙律口感丰富,多层次既好味🐻劳苏食🐻推介 —— 香煎三文鱼柳伴带子 Pan-seared Salmon with Scallop Carrot Purée睇下相,惊为天人,Fine D

用个超靓玻璃樽,配两个细杯,可自选配唔配冰,未饮净系睇都值
啡味浓,口感滑顺,够冻又够醇
超靓既摆盘,沙律菜好多种,配黑醋好味

菠萝解茶 Iced Pineapple Tea

冷萃咖啡 Cold Brew

Cold Brew

牛油果沙律

睇下相,惊为天人,Fine Dining咁既摆盘,上枱已经口水流晒
先试带子,半熟,外面㶶香口感腍滑,海鲜味重而鲜甜,非常非常好味既煎带子
配菜都花尽心思,露荀粟米都好味,但煎鸡髀菇惊喜,煎出好浓好浓菇味
主菜煎三文鱼柳,外皮非常香脆
一切开,啲三文鱼油出晒黎,超香超高质,肉质肥美,又滑又好味
配埋甘荀蓉又靓,带天然甜味同香味,加入了少少辣椒粉,同三文鱼、带子好夹,令成个主菜更有层次,好高既享受

香煎三文鱼柳伴带子  Pan-seared Salmon with Scallop Carrot Purée

煎带子

鸡髀菇

煎三文鱼柳

以为Laffee sell靓,点知食物质素仲高,又靓又舒服又高质又好味
连服务都好好,完全唔知有咩缺点,性价比爆晒灯
正式宣布成为我最爱既五大Cafe之一

#仲要宠物友善
#由配菜到主菜到饮品都系咁用心
#我想俾六粒星
菠萝解茶 Iced Pineapple Tea
冷萃咖啡 Cold Brew
Cold Brew
牛油果沙律
煎带子