2021-05-23
九龙富豪酒店今次主题就系「龙虾」冻食热食多款既龙虾,将成个自助餐升级左,酒店就都系咁嘅样,企理既但就唔系grand个只,野食款式都算几多,已都有足够空间走动自助餐重点:海鲜冻海鲜种类要有既都有,青口比想像中鲜!冻虾第一round唔系太新鲜,但第二round就ok蟹脚食第一只可以成条掹出嚟,令我好期待(要够新鲜先做到),点知真系得第一条得,其他唔算太鲜冻龙虾都算几好味,肉实虾味浓其他熟食都真系有好多龙虾,黑椒龙虾、避风塘龙虾、蒜蓉炒龙虾、上汤龙虾伊面,虽然真系好麻烦要落手系咁拆肉,但都真系好味同好爽最正系蒜油焗龙虾,超浓蒜香配焗龙虾肉系完美成碟都系龙虾慢慢拆黎食,而话说我深信全场得我系做紧依样野伊面食自助餐唔应该食都忍唔住配下龙虾肉食下,好正既龙虾盛宴(要放低斯文一阵)龙虾完一轮,食下其他野,熟食真系拣唔落,仲有鹅肝几款,但我真系食唔到,如果你上网睇睇鹅肝点养成,你都唔会食试下刺身,三文鱼算正常,呑拿鱼未免多根到入唔到口,红虾几鲜既但唔知点解唔系好够冻另外既自助餐必食:烧牛扒/牛柳,卖相好ok,一食,肉质嫩滑,但完全无牛味,唔系睇住佢切真系唔知系牛肉甜品普通,唯一系个炖汤都算几好味总体黎
蒜蓉烤龙虾
花参玉竹炖汤
总体黎讲,龙虾系正既,不过真系唔好family dinner或者浪漫晚餐或者应酬去,因为真系要抛开小小餐桌礼仪先能够畅快咁食晒啲龙虾其他野食就真系......所以交返俾大家自决
#请求大家唔好食鹅肝
#龙虾全部都系龙虾