2014-11-01
话说,本人真系无谂过连Red Mr. 都有得打食评,所以我二话不说,唱K都要影返几张,话俾大家知系乜野味啊~ 话说我呢个餐系SET dinner嚟嘅,基本上你7点钟去可以俾你唱到10点,呢个黄金时段系可以包一个set dinner~~~ 而呢个set dinner 嘅名,就系什么韩式铁板牛肉拉面勒~ 其实呢个餐汤曾经对我嚟讲好有惊喜,因为忌廉同西兰花的味道好一致,又唔太杰又唔太漏,我觉得系非常好嘅餐汤~ 而前菜系忌廉扇贝,卖相还好,可能因为唱k嘅野食我都无乜特别要求,不过个感觉起码好过neway嘅生蚝,所以有一点佢地系聪明嘅系,即使啲野唔新鲜,煮熟左再加埋其他配料,都唔会觉得味道太差~ 其实粒扇贝唔系细粒,而且忌廉亦配上杂菜,我觉得唔错~ 呢个泡菜铁板牛肉拉面个卖相其实无乜问题,但系泡菜放系菜名前面,我就假设系主菜,有系啲泡菜除左酸同有少少辣之外,真系一啲鲜味都无,泡菜唔好食都算~ 个面无疑系脆嘅,但系淋左个汁之后,竟然.... 系酸架!!! 唉~ 真系,我辛辛苦苦食埋佢,因为我想快啲唱K~ 甜品个卖相应该系临近万圣节,所以整到鬼样咁,但系呢个牛奶布甸,真系失望透,一点味道也没有,除左
其实呢个餐汤曾经对我嚟讲好有惊喜,因为忌廉同西兰花的味道好一致,又唔太杰又唔太漏,我觉得系非常好嘅餐汤~ 而前菜系忌廉扇贝,卖相还好,可能因为唱k嘅野食我都无乜特别要求,不过个感觉起码好过neway嘅生蚝,所以有一点佢地系聪明嘅系,即使啲野唔新鲜,煮熟左再加埋其他配料,都唔会觉得味道太差~ 其实粒扇贝唔系细粒,而且忌廉亦配上杂菜,我觉得唔错~ 呢个泡菜铁板牛肉拉面个卖相其实无乜问题,但系泡菜放系菜名前面,我就假设系主菜,有系啲泡菜除左酸同有少少辣之外,真系一啲鲜味都无,泡菜唔好食都算~ 个面无疑系脆嘅,但系淋左个汁之后,竟然.... 系酸架!!! 唉~ 真系,我辛辛苦苦食埋佢,因为我想快啲唱K~ 甜品个卖相应该系临近万圣节,所以整到鬼样咁,但系呢个牛奶布甸,真系失望透,一点味道也没有,除左个质地有奶感之外,真系一啲味都无,我重覆系一啲味都无,I recap in English : NO TASTE !!! 逢劝大家,嚟到Red Mr. 唔好食呢个餐,因为我朋友叫左另个ribs 真系唔错,即系话唔叫呢个餐,真系无乜问题~
题外话/补充资料:
服务员不停入嚟问我地join 唔join会员,但其实join左都系储分,讲唔到具体无乜数~