2010-04-24 18 浏览
见小肥羊有断人头计既全包下午茶谂住打鞭炉有番咁上下呢个下午茶应该都唔会难食得去边点知系大错特错!!!! 难食到喊=(一去到上左三楼食野, 就见到门口有一排自助既「美食」点心拎左上海粗抄, 萝卜糕, 奶皇包同酦菜等等既点心然后就发现系错误=_=全部野食都又冻又难食, 个上海粗抄仲要系硬到癫奶皇包又硬味道又怪, 由过份都系萝卜糕, 好削好难食不过酦菜系可以放入口的。然后点左一堆点心,,,叉烧肠: OK的, 不过唔好expect佢有好多叉烧, 当系食布拉肠粉既话都OK。有个上面放左粉丝的点心(唔记得佢个名): 粉丝好干, 无味, 仲要有D硬。茄子: 个样有种油浸既感觉, 不过唔知味道如何, 因为我无试过。仲有鲜竹卷, 鸡包仔, 虾饺, 烧卖, 牛肉球等等都系麻麻, 有种可以更好既感觉。最有趣既系有位阿姐走埋黎问我地要唔要菜芯然后我地话唔洗佢就话: 唔要咪唔要lor....(佢唔系好恶架, 只系自己同自己讲, 唔小心大声左D比我地听到)好可爱既阿姐=]整体环境同平日其他既茶楼无分别不过味道有好大差距如果系只要食饱就得既话可以去食下fixed左一个人$49.5唔算贵, 不过如果唔系食自助餐形式既
见小肥羊有断人头计既全包下午茶
谂住打鞭炉有番咁上下呢个下午茶应该都唔会难食得去边
点知系大错特错!!!!
难食到喊=(
一去到上左三楼食野, 就见到门口有一排自助既「美食」点心
拎左上海粗抄, 萝卜糕, 奶皇包同酦菜等等既点心
然后就发现系错误=_=
全部野食都又冻又难食, 个上海粗抄仲要系硬到癫
奶皇包又硬味道又怪, 由过份都系萝卜糕, 好削好难食
不过酦菜系可以放入口的。

然后点左一堆点心,,,
最有趣既系有位阿姐走埋黎问我地要唔要菜芯
然后我地话唔洗
好可爱既阿姐=]
整体环境同平日其他既茶楼无分别
不过味道有好大差距
如果系只要食饱就得既话可以去食下
fixed左一个人$49.5唔算贵,
不过如果唔系食自助餐形式既话佢既食物就唔值了。
我应该唔会再去了。健议大家比多$10去食好少少既点心好过。
又冻又难食既自助点心
可以当系布拉肠粉食既叉烧肠
2010-04-19
$49.5 (下午茶)
庆祝纪念
生日