2010-07-02 6 浏览
旧同学聚会 朋友介绍我来这里包场 这里细细的 廿几人就可以包全场 我拉左12个朋友包左一半场 老板叫我地自己定一个per head价钱 佢会就因应个价钱整野食出来 我地set左每人$180 真的好surprise 估唔到$170都可食到高水准的日本餐 首先每人一个面士汤 清清的很开胃 头两道菜系三文鱼他他沙律同刺身拼盘 卖相吸引之余真的非常新鲜 看到沙律酱拉出来是有纹路的 刺身放得好整齐 (完全唔系之前果个食评咁款) 刺身真的甜到笑 再来就是炸鸡软骨同芝士年糕 鸡软骨非常夹口弹牙 而且是新鲜炸的 绝对吃得出不是炸完再炸那些 芝士年糕外脆内软 从未在外面吃过 之后有两只长脚蟹 内里的肉没有缩水 又无雪味 Surprise 啊~ 已经7成饱 估不到还有珍宝牛肉串 个火又几靓㖞~ 不过里面仲系半生熟 (朋友大多喜爱半生熟的牛 我个人prefer系全熟) 看著最后一道菜 - 三文鱼炒饭 耐何真系好饱 只系食左2啖老板见我地咁饱 隔左一阵先再上个dessrt 系朱古力布旬 连甜品都系有赞无弹 好完美 好挂住佢个味道同质感

好挂住佢个味道同质感 不过老板话日日甜品每日供应有限 全部自家制的 而且日日不同款 好劲呀~ 想不到只是一家小店 由汤,主菜,到甜品全都是自家制 想唔话佢叻都唔得 !!!

一定再来

长脚蟹