2016-08-22 1174 浏览
今日朋友邀请, 黎到呢间九龙城餐馆! 今次30人到, 中菜包场聚会 ! 地方都唔算太迫, 环境清洁都唔错! 主人家一早已经预约大厨精心预备特式中菜, 味道真系唔错, 好有水准! 虽然冇影菜式(实在唔好意思叫人唔好食住比我影先), 但记忆中有两个汤一个椰子炖鸡汤,另外一个 川芎白芷炖鱼头, 因为有人唔食鸡所以厨师谂多一个, 两个都有饮过, 好足料! 主菜有只豉油鸡(入味好食), 焗酿扇贝, 咸菜龙虾米粉(好食特别), 杂菇炒牛肉(个牛肉超腍,好味), 上汤菜, 生菜猪肉包(呢个又超正), 全场都包啤酒汽水! 如果多人想包场庆祝, 确实系一个好选择!

题外话/补充资料: 餐馆只收现金, 唔包场去食都要预备现金现得..
2016-07-18
  • 杂菇炒牛肉