2024-11-06
话说有日一个朋友话想食酸菜鱼,另外一个又话要食上海嘢,但系我本人又想食小菜,争持不下之际,竟然俾我哋揾到间乜都有得食嘅上海小菜馆凉拌麻油海蜇食海蜇最怕唔够冻,呢一个就够晒冻,超级爽脆,作为前菜啱啱好.招牌酸辣汤话晒都系上海菜馆,梗系加$15叫返个酸辣汤试吓。浓稠度,酸辣度都啱啱好。凉浸浸嘅天气整返碗热辣辣嘅酸辣汤,冇得顶.川式酸菜鱼片鱼肉大大嚿,辣度有得拣。我朋友拣咗小辣,辣度啱啱好,成份食晒之后仲有少少麻添。宽粉云耳芽菜嘅份量都几好,基本上净系食呢一个都已经好够饱.西兰花炒虾球呢个价位比到咁多只虾球,简直系抵到烂,炒西兰花够晒镬气,正柱侯牛腩煲天气开始转凉,就系想叫返啲热辣辣嘅小菜煲物嚟食。牛腩够冧,柱侯酱入晒味,攞嚟捞饭一流晚饭套餐有得加$15转担担面初初以为都系同个白饭差唔多大细,点知一嚟到超大碗,有花生味同埋辣辣地够晒热,唔错唔错.三条友咩都想食嗌咗好多嘢,点知嚟到样样都超大份,仲见到隔篱枱𠮶碟菜都好大碟🤣今次真系食到捧住个肚走。晚饭时间都几多人食,证明都系一间价钱亲民食物质素OK嘅小店。 顺带一提跟餐饮品可以拣拣道地樽装茶,坊间少见👍🏻
凉拌麻油海蜇
食海蜇最怕唔够冻,呢一个就够晒冻,超级爽脆,作为前菜啱啱好
招牌酸辣汤
川式酸菜鱼片
西兰花炒虾球
呢个价位比到咁多只虾球,简直系抵到烂,炒西兰花够晒镬气,正
柱侯牛腩煲
晚饭套餐有得加$15转担担面