2021-08-26
一路都想揾间啱口味嘅中菜,所以趁早排Staycation去左满福楼试一试先!又系因为样样都想试嘅关系,就咁叫咗套餐,Set Dinner有:🐖蜜汁烤半肥瘦叉烧腩配香麻贡菜 :叉烧唔系好香口,无左叉烧独有味道,系胜在肉质细嫩🎋高汤炖肘子竹笙菜胆:高汤浓厚,散发金华火腿香味,另外竹笙好大件,吸哂汤汁精华💍翡翠烧汁煎元贝皇:我嚟满福楼系为左呢道菜,外皮酥脆,元贝肉非常腍滑!呢种双重口感非常有冲击🤪🦞风味金榜开边龙虾:呢道系满福楼嘅得奖菜,用金榜酱烹调开边龙虾,加上多种香料例如:蒜头、干葱头、红椒等等,配上椰汁,非常东南亚风情,重有一个炸到香脆嘅小馒头,同金榜酱非常配合!🐂砂锅花雕卤炖牛肋条:我个人觉得味道过咸,味道无特别,牛肋条好韧🍚瑶柱珍珠鸡:本身系好普通嘅珍珠鸡,我加左XO酱即刻好食左!无咁油腻~🥭杨枝甘露:普通单尾货式,无咩特别!当日叫套餐每两位就送一枝红酒或者白酒,我觉得呢个价位唔算好抵食,我纯粹系因为有dinning credit先择去呢间,如果真金白银咁比钱去食,又真系未必会去另外佢地嘅服务都算几好,对话有礼而且亲切,令人唔拘谨!呢啲真系酒店少见🥰🥰是日菜单:蜜汁烤半肥瘦叉烧腩配
所以趁早排Staycation去左满福楼试一试先!
又系因为样样都想试嘅关系,
就咁叫咗套餐,Set Dinner有:
🥭杨枝甘露:普通单尾货式,无咩特别!
当日叫套餐每两位就送一枝红酒或者白酒,
我觉得呢个价位唔算好抵食,
我纯粹系因为有dinning credit先择去呢间,
如果真金白银咁比钱去食,又真系未必会去
另外佢地嘅服务都算几好,
对话有礼而且亲切,令人唔拘谨!
呢啲真系酒店少见🥰🥰
是日菜单: