2023-05-21
当化妆师的福气, 就系今晚新人请客, 到沙田丽豪酒店食自助餐,入到去环境唔错, 有一边位置望到河畔, 座位同埋自助区都一样宽躺。先讲自助区:海鲜有虾、长脚蟹脚、蚬、螺、青口, 味道新鲜, 虾肉够实够爽, 蟹脚就较为咸。刺身有三文鱼、吞拿鱼、甜虾、希灵鱼、鲷鱼。仲有各款特色寿司。还有其他冷盘小食、热食、点心等⋯包罗万有。热食当中姜葱龙虾钳啖啖肉非常惹味, 我encore咗好多round!店员摇钟提示芝士焗龙虾出炉, 厨师拎住成盘龙虾出嚟, 热辣辣有芝士香味,睇见都流口水。我哋每人要咗一份龙虾, 趁热食芝士仲有少少拉丝嘅效果, 龙虾肉肉质鲜甜好新鲜, 也算是酒店主打之一。芝士焗蚝(双味)、韩式炸鸡、烧羊架、美国USDA特级西冷等突然一群人汹涌而上,原来是酒店主打之一既火焰雪山蛋糕,厨师即场点火把火焰雪山蛋糕整个燃烧着,完成后,职员有秩序地安排客人每人领取一份。海绵蛋糕夹住中间系云呢拿雪糕,配搭得天衣无缝,没有饱腻感,仲想再食多件。甜品非常精致好靓,款式多!酒店自助餐有多款口味 CoCo Berry 雪糕, 当然唔少得仲有MÖVENPICK雪糕喇。
先讲自助区:
还有其他冷盘小食、热食、点心等⋯包罗万有。
芝士焗蚝(双味)、韩式炸鸡、烧羊架、美国USDA特级西冷等
甜品非常精致好靓,款式多!