2018-11-11 656 浏览
今晚搭高铁返香港,行去朋友屋企时发现一间几清新既铺头,原来系卖茶既!!店面唔算大,但光线充足,我好喜欢这类小店,有时食好野饮好野未必一定系连锁店先有保证,其实小店都有佢好味和特别之处,所以我同朋友一于试新野!!拎起Menu睇真d都几多选择,我一向都喜欢饮绿茶,所以一定简茉莉绿茶,朋友就简左葡萄柚绿,因为好少人,所以都唔洗点等有得饮,拎起个杯发现d图案真系好得意!!有好多划上去既公仔,动物,高楼和帆船,色彩缤纷未饮就已经爱上了!!我以前都会选择微甜,今次想试下少甜,发现茉莉绿茶的茶味好清新,淡淡茉莉加上绿茶系最佳配搭,唔似便利店买的樽装绿茶咁行,葡萄柚绿系葡萄柚加绿茶混在一起,葡萄柚有佢独特的酸味,配上微浓的绿茶,有慢慢回甘的味道!真的不错!!以后我地想饮野又多左一间好选择!!真系好啊!!

以后我地想饮野又多左一间好选择!!真系好啊!!
宵夜