2017-07-28
是日为了在Yoho Mall换领我至爱的PC狗公仔兼想到新店试吓,所以选了我从未光顾过的北京楼享受晚餐~~~呢度的装潢都算不错,小朋友可以坐BB座位~~~茶壶设计感觉唔够中式,如果用传统的茶壶感觉衬D~~~赛螃蟹,我个人觉得虽然好食,但好肉蛋白多而唔觉有蟹肉的存在~~~嫩鸡煨面,主要俾昕昕食,每次见到餐牌有呢款食物,我一定会叫俾昕昕,因为佢好喜欢~~~上汤茶树菇小豆苗,温室豆苗唔太淋,几好食~~~云吞鸡汤几好饮,但鸡肉好似唔够滑~~~主角北京填鸭,皮个肉系分开,我个人喜欢包住皮和肉唔夹其他野食,肉够软熟,皮唔太肥,昕昕就喜欢包住肉食,我地食到唔停口,真系饱到不得了~~~四大一细在我没有认真计算的情况下埋单$801.9,刚好过$800换我至爱的PC狗公仔~~~到我走的时候发现已经有好多人等位,没想到平日晚上会有好多人来食晚餐~~~之前去咗5日大阪劲担心换唔到公仔,好在寻晚赶及换到~~~
呢度的装潢都算不错,小朋友可以坐BB座位~~~
茶壶设计感觉唔够中式,如果用传统的茶壶感觉衬D~~~
上汤茶树菇小豆苗,温室豆苗唔太淋,几好食~~~
云吞鸡汤几好饮,但鸡肉好似唔够滑~~~
之前去咗5日大阪劲担心换唔到公仔,好在寻晚赶及换到~~~