2019-07-05
一直都几钟意食Mee lemongrass!之前系火炭返工,成日Lunch Time都同同事食。今次知道佢系屋企附近开左,我就带左屋企人食(´▽`)上次食了鸡串烧,今次就食左地道牛串烧。牛烧得够香,但又唔会过干。个沙嗲汁花生味香,味道唔辣。个串烧仲会包几块厚多士,可以吸尽沙嗲汁的精华,如果大家点唔晒D汁就一定要食哦。马来一品牛柳粒以铁板上,食的时候热辣辣,黑椒味香,而且够软熟,非常惹味。我们四个人叫左一只招牌无骨海南鸡,一份有好多,鸡皮有少少厚,但够香。鸡肉嫩口,点埋个甜甜地的酱油,味道的层次就更丰富。马来蜜汁炭烧厚切猪扒配菜饭的猪扒确系几厚身,肉质软熟而且都好入味。软壳蟹捞檬的轸软壳蟹比想像中细左少少,不过都炸得几香的。檬粉弹牙,加埋配菜及花生粒,口感丰富。马来海鲜炒粉丝炒得够干身,𠱸会痴埋一「饼」野。唯独海鲜少左D,如果多D𩠌就会更好了。马拉盏炒通菜味道够香,而且无炒得太耐而变得太软身。黑糖鲜奶成为城中热话,呢到25蚊就有超大杯,系绝对抵饮之选!餐厅用了北海道牛奶,所以奶味香,加埋香度十足的黑糖,味道真心唔比一般手摇饮品店差。草莓芝芝冰茶的草莓味香,味道酸酸甜甜,好适合夏天饮。==
马拉盏炒通菜味道够香,而且无炒得太耐而变得太软身。
草莓芝芝冰茶的草莓味香,味道酸酸甜甜,好适合夏天饮。
钟意我分享的,我邀请你订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)一