2022-11-26
要喺新界北区推介美食嘅话,近期我有惊喜发现! 粉岭逸峰商场内嘅 Route 83,主打平民化欧陆西餐,份量足,味道唔错,几抵食,绝对系一个好选择!👏👏南瓜忌廉汤汤底浓醇金黄,带有淡淡南瓜香味,香甜幼滑中带出一份清新感受,推赞!熔岩芝士酱牛肉汉堡系餐厅嘅招牌出品,芝士酱犹如火山爆发后嘅岩浆,覆盖成个汉堡扒。 除咗卖相有特色,好啱打卡,牛肉汉堡扒口感好,嫩滑中带点韧性,满口牛肉香味,加上芝士酱带嚟嘅柔嫩,邪恶又美味,水准之作。德国咸猪手餐厅秘制嘅脆皮咸猪手,做得不油不腻,更加一绝!👍外皮非常香脆弹牙,满有嚼劲,内层肉质鲜嫩滋味,不黐牙,好好味!加上薯蓉同两种唔同味道酸椰菜减低腻感,配搭更加完美!普通咖啡同朱古力咖啡都好醇滑,大大杯又有靓靓拉花。餐后加咗个小甜品 - 焦糖布甸,外表金黄嘅焦糖脆皮,内层软滑香甜。仲有全手工Pizza、美式烧猪仔骨呢啲招牌菜式我都好想食,下次要再嚟过食埋佢。Route 83 唯一不足嘅系地点较为偏远,但装修雅致,味道好、性价比高,值得推荐!
南瓜忌廉汤
熔岩芝士酱牛肉汉堡
德国咸猪手
普通咖啡同朱古力咖啡都好醇滑,大大杯又有靓靓拉花。