2019-08-22
1933 浏览
今日同阿仔走到上水,呢区除咗新式商场, 大型连锁店,药妆店,行入少少,感觉唔同晒,走入旧街,唐楼地舖发现有间西餐厅,即管一试餐厅一边墙作为黑板,贴满menu,仲有写上粉笔字。播着英文歌曲,坐得几舒服写意一人一个set lunch,包餐汤,面包,饮品。 香草面包加一条饼干,睇得出花过心思,香草面包几清新。香煎三文鱼意大利饭份量十足,三文鱼含有omega3,对脑部发展相当重要,阿仔真识拣。三文鱼煎得好香,鱼皮香脆,里面仲保留肉汁。意大利饭唔会话好硬,浓浓的忌廉配上洋葱,蒜,杂椒,味道香浓。纽西兰肉眼( 7安士)配黑椒汁拣咗七成熟,跟饭。意外惊喜,肉眼煎得好香,鲜嫩多汁,肉质细嫩。呢度set lunch可以配花茶,但系呢几日真系太热啦,我都要叫番杯冻柠茶,阿仔就跟咗杯梳打。舒舒服服食咗个lunch
香煎三文鱼意大利饭
纽西兰肉眼( 7安士)配黑椒汁