2016-07-21
系附近商场睇完戏,又系揾食o既时候,揾食就当然要行番出佐敦,大把食店任你拣,行到澳牛条街,见到有间饺子店,试试无仿呀~店面小小,但餐牌选择多多,小妹从未到过北方,只知道北方人都喜欢拿饺子做主食,就好似我地食饭一样,既然无兴趣北上,就系香港试试呢种食法啦豆浆 ($5)可选冻或热,不算太浓醉鸡 ($58)淡淡的酒香,再配左滑滑的鸡件,份量都俾得几足食饺子最好两大拍档,豆瓣酱同醋~~白菜猪肉 ($40)有成10只饺子,仲要大大只,果然系可以当饭咁食,皮好薄,薄到透到入面o既材料,好味过八方xx多多声肉三鲜 ($45)即系有猪肉、韭菜、虾仁,同样地皮薄馅靓,份量之多我地3个人分两碟饺子都唔洗争食秘制牛犇面 ($48)咁多个牛,一睇就知佢牛味十足啦,先试一口汤底,十分之甜! 同我系台湾食过最好味牛肉面o既汤底有得挥! 牛肉份量亦都十分多,铺到成碗面都系,就算3个人SHARE食都每人分到3、4旧 呢碗面真心推介黎到呢度一定要试! 一句讲晒~ 平。靓。正
可选冻或热,不算太浓
淡淡的酒香,再配左滑滑的鸡件,份量都俾得几足