2022-01-20
一到冬天❄️,当然少不了饺子呢样美食啦~旺角一带就有好几间唔错既饺子馆🥟,今次就推荐呢间——老北京馄饨皇🙌🏻餐厅主打系北方传统饺子同馄饨,馅料选择多样,最正系有「全家福」🤩,岩晒D选择困难症既朋友仔,可以试匀晒所有味道啊!份量非常足够,每一只都大大旧,而且价钱相宜💡,30蚊都有交易,所以CP值都几高架⬆️胃口细既朋友仔,推荐吃小馄饨,我同事要左一份荠菜小馄饨($45),份量系细D,一啖一粒,好快就清左一碗啦😋我自己就叫左一份原味鲜肉小馄饨加手工上海面🍜($40),面条粗身有口感,好有饱腹感花生酱凉拌大拉皮🥜($35)好令人surprise🙊,酱汁够多,每一啖都充斥住浓浓既花生酱香味,吃欲大增🆙另外,同事们一致推荐店舖既招牌:北京酸菜水饺🥟($45),酸菜味道浓郁,同饺子本身都match~煎饺方面,同事叫左8只韭菜猪肉煎饺($45),饺子煎得岩岩好,外皮香脆,内里非常Juice🤤,系会爆汁岀㴝架💦,所以吃𠮶阵要小心烫嘴♨️