2012-06-07
咗吉列日本黑豚定食、薄纸脆豚定食、原味芝士包包、吉列野菜盛皿、鸡肉沙律酱排乌冬、香蒜和牛卷及豚肉煮。牛卷就到喇!煎得够香,入口牛肉有牛味仲有肉汁,加埋酱汁味道啱啱好。再饮啖啤酒豚肉煮、日本黑豚定食、薄纸脆豚定食、原味芝士包包都到,豚肉煮就好似扣肉一层瘦一层肥隔住,好香猪肉味,但系唔觉得腻。而所有炸脆都炸到一样金黄色,咬落去脆卜卜,脆浆啱啱好唔会厚,但每种口感都唔同,吉列日本黑豚外脆入面是软腍嘅黑豚肉,更有肉汁渗出,有浓浓猪味而不膻。而薄纸脆豚,就真系将块猪扒揼到好似纸咁薄再炸,食落口感更加脆口。最后系原味芝士包包一切开热辣辣嘅芝士流出黎,即闻到芝士香啧啧,入面带著猪扒同芝士一齐食,好野味,令人饮多几啖啤酒。最好就系所有吉列都唔会油腻,最怕食吉列成口油,哩度吉列真系做得好好,但系食得太多怕热气,其实每碟吉列都跟埋椰菜丝,可加枱上嘅沙律汁食,有两种味介辣同柚子,我比较钟意柚子味酸酸地好开胃。想唔到菜都可以吉列,吉列野菜盛皿包括有吉列豆腐、吉列西兰花、吉列蕃薯、吉列冬菇、吉列南瓜,豆腐系整碎加入红萝卜及青瓜粒再做嘅,系一个诚意之作。最有惊喜嘅系吉列冬菇同外脆,咬到入鲜冬菇嘅汁拥出黎,而且好滑
最好就系所有吉列都唔会油腻,最怕食吉列成口油,哩度吉列真系做得好好,但系食得太多怕热气,其实每碟吉列都跟埋椰菜丝,可加枱上嘅沙律汁食,有两种味介辣同柚子,我比较钟意柚子味酸酸地好开胃。想唔到菜都可以吉列,吉列野菜盛皿包括有吉列豆腐、吉列西兰花、吉列蕃薯、吉列冬菇、吉列南瓜,豆腐系整碎加入红萝卜及青瓜粒再做嘅,系一个诚意之作。最有惊喜嘅系吉列冬菇同外脆,咬到入鲜冬菇嘅汁拥出黎,而且好滑,散出冬菇味出黎。如果唔好钟意食吉列,我见意食哩个鸡肉沙律酱排乌冬,夏天就更正,沙律菜好新鲜,而面有沙律酱里面有柚子沙律汁,捞埋一齐食酸酸地兼且唔似西式沙律会滞。