2018-03-16
同几个Buddies 去附近行完街, 突然大家都好想去食日本野所以我地就去到Ashley Road 度食呢间日本野,店舖细细大家都坐得比较亲密. 见到menu的选择都好特别我地又点会放过呢个机会呢.首先第一样就系近排好大热好多人食的白子. 我地4个都想左一想先敢放入口, 话晒都唔知咩感觉又惊惊地... hahaha! 最后我地都一齐食左, 首先有一阵火灸的炭香食落口感有d似猪脑的质感,唔会有令人抗拒的感觉,都算唔错好特别.跟住我地就叫左我地自己烧一人一个的蟹盖!! 蟹盖上有蟹膏酱,蟹肉,葱同埋一只鹌鹑蛋. 烧完后我地就一人一个放响碟上搅拌匀就食. 😱😱真系好味到打个冷震呀! 啖啖都充满左蟹膏的香味, 有蛋有蟹肉每一啖都超满足!! 一人一只系有点唔够喉之后就系一底的马冀海胆, 味道正常! 唔会话有怪味,包紫菜加小小酱油食又系味道充上脑既感觉. 正! 呢个明太子酿鸡翼真系好正! 起晒骨啖啖肉的鸡翼包住满满的明太子. 味道调配得好好唔会淡! 皮脆内嫩真系好perfect!! 最后连尖尖的骨都可以食埋, 完全系食人唔吐骨呀! 食左咁多重口味都系时候食番d lite d既野. 呢个田乐茄子,食落
食左咁多重口味都系时候食番d lite d既野. 呢个田乐茄子,食落阵好浓但唔咸的豆香. 上面有一个我到而家都研究唔到既酱, 甜甜地配埋冇咩味的茄子真系绝配.
最后就系烧北海道长脚蟹, 细心位系全部都已经开左半壳令到我地食得方便又轻松.用支蟹叉轻轻一挑就已经成旧肉出左黎. 蟹的鲜味冇俾烧干系略为份量小左d d...
行街买够, 买完又食饱真系一生一大乐事呀!