2024-10-14
今日专程去朗豪坊睇miniso联乘Harry Porter限定精品店, 经过见到北海道过江龙Suage, 门口餐牌见到雪糕芭飞好吸引, 原来雪糕, 饮品可以外卖😯坐低后, 店员介绍除左有汤咖哩系列, 仲有黑松露季节限定系列, 汤咖喱可以加钱转汤底, 仲多种辣度供选择🤡💫炙烧豚角煮汤咖喱第一时间呷一口高汤, 浓厚嘅咖喱香味, 炙烧过嘅豚肉, 外皮微微焦香, 内里保持著鲜嫩多汁, 啖啖肉, 加上乌冬煮到刚好弹牙, 好有口感, 仲有莲藕, 流心蛋, 沙律等配料, 超级大满足😍💫脆皮鸡腿肉串汤咖喱脆皮鸡腿肉外脆内嫩, 醇厚嘅汤咖喱捞埋珍珠米白饭一齐食, 浓郁香气包围著每一口, 配搭非常完美👍💫炸薯条配黑松露酱新鲜热辣炸起嘅粗薯条😍薯条外酥内嫩, 搭配上浓郁嘅黑松露酱, 黑松露酱独特嘅香味, 一口接一口, 无法抗拒🤤💫脆紫菜日本川海老呢个小食够晒香脆惹味, 带有少少咸香, 同埋川海老嘅鲜甜味, 最适合配啤酒😬🥤蜜桃乳酪特饮蜜桃乳酪特饮的味道清新而又香甜, 乳酪入口好顺滑好rich, 与蜜桃一并带来超清爽的酸甜感🥤青苹果乳酸梳打青苹果乳酸散发出自然嘅果香, 梳打水的气泡, 令我忍唔住想要一口接一口
💫炙烧豚角煮汤咖喱
💫脆皮鸡腿肉串汤咖喱
💫炸薯条配黑松露酱
新鲜热辣炸起嘅粗薯条😍
💫脆紫菜日本川海老
呢个小食够晒香脆惹味,
带有少少咸香, 同埋川海老嘅鲜甜味, 最适合配啤酒😬
🥤蜜桃乳酪特饮
🥤青苹果乳酸梳打
青苹果乳酸散发出自然嘅果香, 梳打水的气泡, 令我忍唔住想要一口接一口饮, 饮落喉咙马上feel到爽快😙