2022-04-19 827 浏览
//< On the hill coffee bar >小编同朋友想来北角食甜品,见到呢间有得食tiramisu 就入咗嚟🤤点知已经卖晒😭唯有试其他嘢啦~————————————- Deluxe Dirty $68 -见到呢杯系限量供应,就想试吓~ 呢杯Dirty一啲都唔污糟,直头可以用clean黎形容🤣Deluxe系因为佢系纯奶无水份,所以奶既浓度同甜度会高d😎成杯系微凉,因为佢分左两层,所以第一啖系饮到面头咖啡既酸味,饮到咁上下就饮到奶既甜甜地,越饮咖啡开始少,就会奶味越重😀————————————- Lime with lemonade $56 -呢杯柠檬汁好fresh够冻好解渴,如果柠檬🍋味道再重d会更好~冰🧊比较多,所以饮到尾会淡左好多~————————————- 海盐焦糖巴斯克蛋糕 $60 -呢个蛋糕小编同朋友都觉得中规中矩~ 味道系普通海盐焦糖味,味道系👌🏻但系质地就一般😥唔知关唔关海盐事,硬系觉得蛋糕比较松散唔滑同有d颗粒感,整体一般~————————————评分:6.7/10地址:北角北角邨里1号北角汇二期地下G16号铺营业时间:星期一至日10:30-
< On the hill coffee bar >

海盐焦糖巴斯克蛋糕

评分:6.7/10
地址:北角北角邨里1号北角汇二期地下G16号铺
营业时间:星期一至日10:30-18:00

#onthehillcoffeebar #北角cafe #北角餐厅 #北角美食 #北角餐厅
#香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤cafe #🐷🐤西餐 #🐷🐤北角
下午茶
Deluxe  dirty