2022-08-07
今晚收工去左北角既西餐厅小城镇食晚饭,之前黎过觉得好抵食而食物质素都几好,实行食过返寻味。呢间餐厅既主题系怀旧火车,装修布置都有特色,收银处系火车售票处,墙上挂左唔同国家时间既时钟,入到去有少少身在欧洲火车站既感觉。食物方面,餐厅主打西餐,餐牌有沙律,汤,手工比萨,意大利大厨面,特色饭,大厨推介主菜,滋味小食,饮品,酒类。今晚叫左两碗汤,一份沙律,两份主菜同两杯饮品分享。酥皮汤两碗酥皮汤热辣辣上枱,已经闻到好香既酥皮味,酥皮浸落汤好味道,完全唔油腻。汤底系西兰花忌廉汤,味道都唔错。蟹肉粟米蛋粒沙律配自家制沙律酱 $62蟹肉粟米蛋粒沙律配自家制沙律酱系新鲜沙律菜底配有几粒车厘茄,上面加左大量蟹柳肉,烚蛋片,再加上少少粟米粒同菠萝粒,仲有少少蟹籽,滑溜沙律酱好丰富,成份沙律都好有味,蟹味好浓,粟米粒同菠萝粒仲可以加添口感。香煎三文鱼扒配忌廉柠檬汁跟薯蓉 $148香煎三文鱼扒好大块,三文鱼扒块皮系脆既,都有好多肉食,又无骨,可以配白色忌廉柠檬汁食。下底垫有滑溜薯蓉,伴有西兰花一大件,滑溜椰菜,两粒车厘茄同翠玉瓜两片。好健康既一道主菜。10oz安格斯西冷牛扒配薯条 $20810oz安格斯西冷牛
呢间餐厅既主题系怀旧火车,装修布置都有特色,收银处系火车售票处,墙上挂左唔同国家时间既时钟,入到去有少少身在欧洲火车站既感觉。 食物方面,餐厅主打西餐,餐牌有沙律,汤,手工比萨,意大利大厨面,特色饭,大厨推介主菜,滋味小食,饮品,酒类。
今晚叫左两碗汤,一份沙律,两份主菜同两杯饮品分享。 酥皮汤 两碗酥皮汤热辣辣上枱,已经闻到好香既酥皮味,酥皮浸落汤好味道,完全唔油腻。汤底系西兰花忌廉汤,味道都唔错。 蟹肉粟米蛋粒沙律配自家制沙律酱 $62 蟹肉粟米蛋粒沙律配自家制沙律酱系新鲜沙律菜底配有几粒车厘茄,上面加左大量蟹柳肉,烚蛋片,再加上少少粟米粒同菠萝粒,仲有少少蟹籽,滑溜沙律酱好丰富,成份沙律都好有味,蟹味好浓,粟米粒同菠萝粒仲可以加添口感。 香煎三文鱼扒配忌廉柠檬汁跟薯蓉 $148 香煎三文鱼扒好大块,三文鱼扒块皮系脆既,都有好多肉食,又无骨,可以配白色忌廉柠檬汁食。下底垫有滑溜薯蓉,伴有西兰花一大件,滑溜椰菜,两粒车厘茄同翠玉瓜两片。好健康既一道主菜。 10oz安格斯西冷牛扒配薯条 $208
蜜桃爆珠梳打 $36
奶冻超滑溜,上面加左适量士多啤梨酱,两片火龙果同一粒蓝莓,非常好食,又滑又唔过甜。
黑芝麻雪糕球上面仲加左彩色朱古力碎,小朋友至爱。 今餐食物质素基本上都唔错, 服务员态度好友善,呢餐食得开心。最后多谢友人请客。