===========================📍北角小清新绿洲 -- Artistry Brewing Company🌿☕️北角前排开咗间cafe吸引咗唔少人去打卡,餐厅位于锦屏街,有少少隐闭🙈呢到嘅装修好有大自然嘅感觉,有唔少植物嘅摆设,比人好舒服嘅感觉❤️------------------------------⭐️提拉米苏千层蛋糕($65)第一次食tiramisu嘅千层蛋糕🍰❤️卖相几吸引,crepe皮有好多层,每个layer都好薄🤤cream几滑身,甜度亦啱啱好,有微微芝士香,惟cream嘅份量可再多啲,口感会更creamy👍另外酒味同咖啡味比较弱,若然浓啲会更出色🥰———————————————⭐️素食意大利饭($88)呢个饭相当健康,用上好多素食材料例如豆腐、芦笋、菠菜等等🙈个饭用上柠檬汁同橄榄油制作,口感唔会似一般嘅risotto咁腻身,食落轻盈无负担💖饭粒亦几烟韧但味道比较淡口,唔系太啱重口味人士哈哈🤣------------------------------⭐️白酒煮青口配法包($118)本身仲有薯条,不过我哋两个唔想食咁热气转咗做沙律菜😆青口份量都几多,但未算好鲜甜
===========================
⭐️提拉米苏千层蛋糕($65)
———————————————
⭐️素食意大利饭($88)
⭐️白酒煮青口配法包($118)
本身仲有薯条,不过我哋两个唔想食咁热气转咗做沙律菜😆青口份量都几多,但未算好鲜甜🙈汤底无乜酒味而且都几咸🥵🥵但用法包点嚟食嘅话味道就啱啱好🙈
整体不过不失~
⭐️Cold Fruit Tea Crush (+$8)
呢个饮品几refreshing,青柠味好突出,酸酸甜甜几开胃💖
卖相:8/10
味道:7.7/10