2022-06-27 71 浏览
喺北角揾食有时都几难,不过如果早呢你就可以考虑下去呢间位于电气道近住砲台山地铁站B出口嘅四宝食堂。因为四宝食堂个早餐系去到11点30分嘅。你唔好以为早餐就一定细细份,四宝不但止选择多,平嘅30蚊都有。我今日食左丰富少少,系一个鲜茄薯仔排骨通再加一个超巨型嘅菠萝包,我就再加多三蚊变菠萝油。估唔到佢真系超超超超巨型,其实净系食个包都好饱。今日劲好彩,撞啱佢啱啱出炉,热辣辣香喷喷d牛油溶晒喺入面. 一咬落去松脆外皮,入面又软淋淋,唔会硬堀堀,抵赞!!讲番个蕃茄通粉,平时我好怕出面食𠮶啲蕃茄面呀蕃茄通𠮶啲,通常整到啲蕃茄好鬼酸。佢呢个蕃茄汤底呢,我觉得佢又唔会好杰都唔稀嘅啱啱好适中啦!咁同埋佢个种微甜系好舒服,又唔会酸。排骨劲淋身,啲软骨一咬就碎,大大旧。 埋单2位都唔洗$80 热饮都大大杯
热饮都大大杯
鲜茄排骨通