2020-09-20
礼拜日就梗系训到晏一晏先起身啦, 而训醒第一件事就系食好嘢😆. 行过北角黄街, 见到开咗间新嘢, 为食嘅我当然要试试佢.一入餐厅俾我个感觉好干净, 又够光猛, 不愧系新餐厅, 而员工都有着制服(仲要全部女仔😍).睇完餐牌都见到有几多嘢食, 除咗主打嘅串烧, 仲有拉面, 鱼生饭, 饭tastic等等. 而肚饿嘅我一黎就嗌咗个温泉玉子鳗鱼爆丼顶一顶肚先🤣.个set有跟沙律, 萝卜牛腩(个人认为唔系几match😂), 面豉汤, 仲有一杯嘢. 前菜都系正路嘢, 中规中矩啦.主角黎喇, 爆丼真系名不虚传, 满满嘅蒲烧馒鱼铺喺碗日本饭上面, 加上一笃即爆嘅流心蛋, 斋睇已经流晒口水🤤. 啲鳗鱼嘅油脂好够, 层皮俾佢烧到少少焦脆, 加上好好味嘅鳗鱼汁, 口感大满足之余 , 份量亦都十足, 差啲搞到食唔落其他嘢🤣.黎到串烧店, 点可以唔试吓佢啲串烧. 佢啲串烧种类好多, 海鲜蔬菜肉类咩都齐, 睇到有啲眼花撩乱🤣.首先系我食串烧必嗌嘅原条烧茄子🍆. 呢个茄子真系癫, 有我前臂咁长, 竟然都系卖28蚊🤯. 蒜蓉烧真系绝配, 同埋佢唔似出面有啲餐厅咁, 烧到层皮㶶晒唔食得. 不过略嫌多油得济, 少啲油就p
行过北角黄街, 见到开咗间新嘢, 为食嘅我当然要试试佢.
温泉玉子鳗鱼爆丼定食
首先系我食串烧必嗌嘅原条烧茄子🍆. 呢个茄子真系癫, 有我前臂咁长, 竟然都系卖28蚊🤯. 蒜蓉烧真系绝配, 同埋佢唔似出面有啲餐厅咁, 烧到层皮㶶晒唔食得. 不过略嫌多油得济, 少啲油就perfect.
蒜蓉烧茄子
跟住系芝士焗蚝, 烧到净系见到芝士唔见蚝, 真系好邪恶😈. 本来expect有拉丝嘅我, 今次有少少失望, 不过好彩味道搭够, 整体都不过不失.
芝士烧蚝
最后仲叫咗啲肉类串烧. 本身谂住试吓和牛串, 点知已经卖晒(早知早啲起身🤦🏻♂️). 后尾嗌咗鱿鱼须串, 汁烧黑豚荔枝卷同牛舌串, 水准都系中规中矩.
各种串烧
食完埋单两个人$261, 试业期间无加一. 食咁多嘢一个人百零蚊我就觉得真系好扺食, 尤其系条茄子🤤, 真系念念不忘, 得闲再黎试吓其他嘢.
和牛串烧, 等我呀!!