星期六朝早又去左北角觅食,拣左呢间位于和富中心附近既Studio Caffeine坐低饮杯咖啡叹个早餐🌟Mega Breakfast ($168)朝早最正就系食个All day breakfast,佢地既All day breakfast好丰富,有香肠、烟肉、蛋 (可选太阳蛋或炒蛋)、手工炸虾饼、牛油果、芝士、大啡菇、车厘茄沙律、椰菜花汤同牛角包,椰菜花汤加埋薯仔一齐煮,口感creamy但唔会好漏,第一次见到All day breakfast有炸虾饼几特别,入面有粒粒虾肉既口感,大啡菇上面加左芝士一齐焗,仲要有拉丝既效果,超正👍🏻👍🏻👍🏻🌟黑虎虾细扁面 ($268)要推介大家试下佢地既手工意粉,餐厅严选食材,采用意大利既面粉同日本鸡蛋🥚,仲要每天新鲜制造,口感同香味亦相对提升,我就拣左个黑虎虾细扁面,配上自家制虾膏油同法式浓汁,加埋芦笋做点缀,卖相吸引又好好食😋,意粉做到Al dente既状态,每条意粉都挂哂汁,超香😚💯🌟Latte ($45)饮品方面拣左杯Latte,拉花好靓,牛奶同咖啡既比例刚刚好,推介🥰🥰🥰🌟Dirty ($50)我就拣左杯Dirty,渐层效果都做得唔错,咖啡味相

🌟Mega Breakfast ($168)

🌟黑虎虾细扁面 ($268)

🌟Latte ($45)

🌟Dirty ($50)
我就拣左杯Dirty,渐层效果都做得唔错,咖啡味相对较浓,绝对系朝早提神首选😚