2023-02-01
见呢间小cafe佐敦同火炭都有分店,今次就去咗北角店。位于北角汇附近,位置唔算显眼,主打手工意粉。Menu上已经稍作介绍,意粉系每日店内新鲜制造嘅✨Lunch的话会送餐汤或者沙律~-🎈黑虎虾细扁面 ($168)上网见唔少人都系食呢款!味道好rich,虾味浓郁。意粉有手工意粉个种空气感,仲好挂汁~ 推荐指数: 8/10-🎈青酱沙白蚬幼扁面 ($118)我自己好中意pesto嘅香气,所以对我嚟讲最中意呢款意粉。蚬围满碟边,睇落好丰富😛推荐指数: 8/10-🎈慢煮牛肋肉肉酱宽带面 ($168)呢一款面同上面两款唔同,形状比较粗扁少少。相对上就唔会咁有空气感,但就食到个烟韧嘅口感。而肉酱嘅牛肉味好重,友人表示几好食👍推荐指数: 7.5/10-🎈牛肝菌杂菌宽带面 ($118)面同上面一款一样,都系粗扁嘅面条。不过呢款会相对肉酱比较creamy少少。推荐指数: 7.5/10-🎈粟子冧酒蛋糕 ($75)平日lunchtime去好多款甜品都冇🥲 冧酒嘅味道唔明显,突出嘅系粟子淡淡嘅甜味。唔太甜几好食,不过性价比唔算高。推荐指数: 7/10-🎀总括而言🎀👉食物:意粉面质唔错,可以一试👉服务:正常👉环境:
Lunch的话会送餐汤或者沙律~
🎈黑虎虾细扁面 ($168)
推荐指数: 8/10
🎈青酱沙白蚬幼扁面 ($118)
推荐指数: 8/10
🎈慢煮牛肋肉肉酱宽带面 ($168)
呢一款面同上面两款唔同,形状比较粗扁少少。相对上就唔会咁有空气感,但就食到个烟韧嘅口感。 而肉酱嘅牛肉味好重,友人表示几好食👍
推荐指数: 7.5/10
🎈牛肝菌杂菌宽带面 ($118)
推荐指数: 7.5/10
🎈粟子冧酒蛋糕 ($75)
平日lunchtime去好多款甜品都冇🥲
推荐指数: 7/10
🎀总括而言🎀
👉食物:意粉面质唔错,可以一试
👉服务:正常
👉环境:位置唔多,坐得唔算松动。不过会坐低倾吓计嘅都ok!
🎀其他小资讯🎀
👉订位:Openrice online booking