2023-09-27 515 浏览
呢晚想揾间有情调嘅西餐厅食返个晚餐🙈 所以嚟咗呢间高性价比嘅餐厅 有海景之余 定价又唔会太贵 啱晒我呢啲小资族啊🫢吞拿鱼金块配芒果辣酱呢个作为前菜非常开胃 因为喺吞拿鱼嘅表面有芒果同埋红椒配合嘅辣酱 感觉好Fresh之余 仲几惹味🥭 底下嘅吞拿鱼块外层用黑芝麻同埋芝麻包裹住 外层几香口 入面嘅吞拿鱼肉呈半熟状态 配埋芒果辣酱味道唔会好腥🐟肉眼扒12安士我地叫medium 切开牛扒中间仲好粉嫩🐮 入面有好多肉汁 我觉得点埋特制嘅牛扒酱汁更好食 酱汁几重黑椒味 更带出牛肉嘅香味😌 侧边仲有香脆嘅薯条 同埋沙律 可以有均衡饮食炭烧猪肋骨完全俾呢碟嘅份量吓亲 半份都超大份😳 真系好抵食 我觉得呢个系必叫之选 猪肋骨肉质软腍 相对都几容易切开 底下仲有大量薯条 同埋少量嘅沙律🥗 感觉上食完冇咁邪恶 侧边仲有茄汁同埋猪肋骨酱可以点 不过原本嘅猪肋骨已经好够味🐷朱古力心太软呢个朱古力心太软上碟时候热辣辣 配上一球云呢拿雪糕 夹埋一齐食更加美味🍫 用匙羹切开啲朱古力流心系夸张地涌出嚟 朱古力味浓郁Tiramisu本来想嗌呢度出名嘅Apple Crumble 可惜实在太受欢迎 呢日已经卖晒啦 无缘试到呢

吞拿鱼金块配芒果辣酱
吞拿鱼金块配芒果辣酱

炭烧猪肋骨
炭烧猪肋骨

朱古力心太软
朱古力心太软

Tiramisu
本来想嗌呢度出名嘅Apple Crumble 可惜实在太受欢迎 呢日已经卖晒啦 无缘试到呢度嘅名物🍎 不过Tiramisu同样有惊喜 expect佢嘅size系¼咁大个 点知原来呢一份甜品已经好足够我同朋友两份食😗 味道方面咖啡味道唔算太浓郁 但系就非常creamy
Tiramisu

饮品
热Latte杯身几高 味道饮落就奶味重啲 Mango Smoothie味道香甜 就算放耐咗融咗雪都唔会变成水咁稀😙 系夏天消暑嘅佳品
Latte  Mango  Smoothie

友人都好满意我带咗佢嚟食呢餐西餐 望住个海景锯扒真系几正 食物份量都几大 所以都有唔少台系一家大细嚟食㗎🤣