2023-02-16 34 浏览
今日同朋友staycation, 中午我哋出去食饭,逛一逛,睇下有咩嘢食,无意之中,发现呢间系餐厅 ,见佢装修得唔错, 灯光柔和,感觉几舒服,于是就入咗去。 @软壳蟹、龙虾汁意大利饭 $148 我一见餐牌,我就决定要嗌呢一个, 果然冇令我失望,软壳蟹非常之松脆, 而且一啲都唔油, 个饭又索满晒龙虾汁高汤,啖啖饭都好滋味。 @蚬肉白酒蒜片橄榄油炒意粉  $118 ,炒意粉火候刚刚好, 意粉软硬适中,再配埋冇沙嘅蚬肉,嫩滑鲜味可口。 朋友嗌咗呢一杯 Cappuccino, 佢话咖啡 同埋鲜奶嘅比例非常好, 唔错。 @Matcha latte,水吧拉花得好靓,最初我都唔舍得饮, 抹茶味非常之浓郁,再加埋细支嘅鲜奶泡沫不错。