2020-05-15
今日同两个friend嚟到北角书局街呢头觅食,呢度有好多港味餐厅🍴,一定啱晒我呢个净系钟意食香港野嘅朋友😋.黎到呢间~富怡粉面专家,唔好以为净系得粉面,佢呢度有好多精美小食同埋传统嘅牛杂都系好出名👍.🌟牛三宝~牛爽腩、牛肚、牛孖筋,一次过满足晒三个愿望牛爽腩~系牛腩嘅部位,肥瘦适中,亦系我地今餐最钟意食嘅,食完,忍唔住叫多碟净食添👍牛肚~师傅切得好细心,条条差不多大小,炆得非常之入味,不过就觉得略为咸咗少少,落返少DD盐,就完美喇!牛孖筋~炆得好念,咸度适中,睇得系厨师心机之作👍.🌟爽滑墨鱼头~ 真系冇改错名,墨鱼头非常之爽和滑,因为墨鱼头系唔可以煮过耐,如果唔系会好韧,呢度完全冇呢个问题😍.🌟小食拼盘~蒜香炸鸡翼黄金好香蒜香味,炸得好够干身,内里食落好滑!~炸墨鱼丸墨鱼丸好弹牙,外面炸到金黄色,好欣赏配上泰式酱料,好夹!~鲜炸鲮鱼球 一贯嘅弹口,外面层皮炸得香脆,食落中间仲有少少果皮添,😋老细完全冇孤寒,配过左一大碟蚬介俾我添!另外值得一提,除咗炸嘢每一碟都配有煮好嘅生菜,好爽口,依家啲菜咁贵,老细真系好大方!仲好好服务添,好热情咁介绍𩠌菜👍☺️☺️
🌟牛三宝~牛爽腩、牛肚、牛孖筋,一次过满足晒三个愿望
牛孖筋~炆得好念,咸度适中,睇得系厨师心机之作👍
🌟小食拼盘
~蒜香炸鸡翼黄金
好香蒜香味,炸得好够干身,内里食落好滑!
~炸墨鱼丸
墨鱼丸好弹牙,外面炸到金黄色,好欣赏配上泰式酱料,好夹!
~鲜炸鲮鱼球
👍☺️☺️