2023-04-23 92 浏览
自从去咗澳门工作之后,我好少约朋友食饭。今日星期五特登返香港同一个好朋友聚会,朋友特别钟情四川菜,尤其系烤鱼。所以佢拣咗呢间华丽川湘馆。餐厅嘅烤鱼有三款,包括麻辣味、香辣味同酸菜味,而餐厅有推出烤鱼套餐,价钱系$388,另外仲有前菜、一碟蔬菜,非常吸引🤩一坐低就有免费四川香酥花生食,味道有少少辣,外皮好酥脆。饮品方面,我哋拣咗酸梅汤,清凉解暑又好饮🥰- 香葱鸡蛋豆干粒豆干粒口感扎实,加咗鸡蛋汁之后变得湿润,越食越上瘾。- 酸菜烤鱼烤鱼肉质唔错,冇乜细骨,食起上嚟啖啖肉,就算煮咗好耐都唔觉得肉质变老,非常适合烤鱼👍🏻。酸菜嘅份量好多,令鱼肉非常入味,整体唔算辣,配菜嘅份量亦非常丰富,包括芽菜、莲藕、面条等等。蔬菜盘入面有三款,蔬菜索晒汁非常惹味。烤鱼套餐真心几抵食,朋友果然无介绍错。除咗烤鱼之外,餐厅仲有提供鸡煲、香锅、小菜甚至冻蟹,应有尽有。

一坐低就有免费四川香酥花生食,味道有少少辣,外皮好酥脆。

饮品方面,我哋拣咗酸梅汤,清凉解暑又好饮🥰

- 香葱鸡蛋豆干粒
豆干粒口感扎实,加咗鸡蛋汁之后变得湿润,越食越上瘾。

- 酸菜烤鱼

蔬菜盘入面有三款,蔬菜索晒汁非常惹味。

2023-04-21
  • 酸菜味烤鱼