绍咗呢间好少见人介绍嘅街坊小店,话佢地嘅酸辣米线同虫草鸡汤米线几唔错。欣赏佢哋可以拣酸麻程度,同面条嘅软硬。不过佢哋人手唔太足够,等候食物时间有啲耐,建议大家有充足嘅lunch time先去试。🍜 牛魔王麻辣酸汤宽粉 ($68) 👅:87.23分拣唔到食咩𩠌,最好就系嚟个大杂烩。牛魔王餐有牛肚,牛脷,肥牛,同其他基本米线配料。牛嘅份量都多,味道都不错,辣度叫左小辣,感觉似谭仔嘅3小辣,酸度可以再加强,但就够哂麻。寛粉嘅软硬度适中,好爽口,唔会食到好济。特登加配两粒冬阴公虾丸,都几重冬阴公味,有兴趣可以试下。🍜 虫草花胶鸡鱼汤米线 ($68) 👅:92.13分推介! 呢款米线有虫草花,鲜冬菇,花胶,鸡柳,豆卜,$68嚟讲真系超足料,,鸡肉好嫩滑,鸡汤加埋花胶一齐煮味道超浓郁,无乜味精,全碗汤饮哂。🍜 云南麻辣酸汤米线($38) 👅:86.11分+牛脷 $12+竹笙 $8竹笙份量超多,吸晒酸辣汤嘅味道!牛脷系较厚身,煮得算淋,系一两旧比较难咬。

🍜 牛魔王麻辣酸汤宽粉 ($68) 👅:87.23分

🍜 虫草花胶鸡鱼汤米线 ($68) 👅:92.13分