2023-12-27 226 浏览
最近系北角返工,经过北角汇顺手行下,有间环境同装修几靓嘅餐厅叫「活」,就叫埋老公星期五早收工一齐去试吓😚♥️ 厚切慢煮西班牙黑毛猪,白菌忌廉汁,配薯蓉阵阵黑毛猪香气同白菌忌廉斗散发!慢煮黑毛猪肉质幼滑,咬落有浓浓嘅鲜猪肉味,加上奶滑既白菌忌廉汁,同埋有丰润同埋嫩滑既薯蓉,好食到老公唔得闲回应我🧏🏻♥️ 罗勒青酱慢煮鸡胸意粉罗勒青酱慢煮鸡胸意粉,我要话,佢实系一个好出色嘅食品👏!提起罗勒青酱,非常香浓,系食过之后绝对难以忘怀嘅味道,佢嘅甜香带点清新,同埋有种舌尖上的微酸,配上意粉,口感细致而且富有层次😋;罗勒青酱慢煮鸡胸,劲嫩滑口,肉味浓郁,完全无食过嘅胶口感,同罗勒青酱同食,更加突出鸡胸肉嘅滋味,真系人间美味啊🤩!出奇嘅是,整体来讲,罗勒青酱同鸡胸肉嘅味道融合得好好,真系完全感受到慢煮嘅精髓,鸡胸肉嘅独特肉汁结合青酱嘅浓郁,更显得独特有味道🥰。一咬落口,更系令人眼前一亮,好似打开咗另一座美食之门👍。同埋啊,佢嘅份量好丰富,冇紧点食都饱,再配合餐厅嘅优雅环境,实在系可以好好享受一下🥂!就算您系唔系意粉控,我都好建议试食慢煮鸡胸意粉,佢一定会带你入一个完全新嘅美食世界,好似跌进咗美食嘅奇幻旅程
♥️ 厚切慢煮西班牙黑毛猪,白菌忌廉汁,配薯蓉
♥️ 罗勒青酱慢煮鸡胸意粉
同埋啊,佢嘅份量好丰富,冇紧点食都饱,再配合餐厅嘅优雅环境,实在系可以好好享受一下🥂!就算您系唔系意粉控,我都好建议试食慢煮鸡胸意粉,佢一定会带你入一个完全新嘅美食世界,好似跌进咗美食嘅奇幻旅程🚀,相信我,您一定不会后悔嘅!
老公赞不绝口,环境装修又靓,好啱打卡,已经放左入我地必回头嘅餐厅名单了💁🏻