2023-02-01
📍 深水埗 十常八九人生不如意事十常八九,但可幸你仲可以食一件 Mont Blanc 平衡吓心理 ❤️呢间隐藏喺黄竹街嘅咖啡店同其他深水埗嘅 Café 唔系特别接近 - 有啲匿埋左喺角落嘅感觉,亦比较宁静小店位置唔多(顶尽十个位左右),亦都有 Tatami 打卡位📸麻雀虽小,但的确五脏俱全 - 最起码有齐晒我想食嘅甜品🍮呢日同 best friend 一齐点左我喺呢间店最钟意嘅 Mont Blanc (够胆讲系我暂时喺香港食过最好食嘅 Mont Blanc,又或者我仲未食得够多 haha)栗子泥唔甜唔腻,仲要俾得好松手🤗除左面头栗子泥绵滑嘅口感,里面仲要叠加左脆口嘅蛋白饼口感,实在系太正喇😚同上个 post 一样,呢间都系人龙店,所以记得预时间排队/ weekday 嚟 ⌚️#匿埋喺巷弄深处嘅日系吃茶店 #十常八九 #深水埗 #ohhejfoodie
麻雀虽小,但的确五脏俱全 - 最起码有齐晒我想食嘅甜品🍮
栗子泥唔甜唔腻,仲要俾得好松手🤗