2022-09-03
今日系旧墟行过,见到一鸣屋台料理既日本野就入去试下。估唔到有惊喜😳,味道各方面都几好,老实讲区内来来去去都系个几间日本野,无咩选择。佢个餐牌都算多野拣,主食有拉面同便当,仲有好多小食。净系便当都有八款,今次我拣左吉列猪扒便当,卖相非常吸引,沙律同配菜好开胃,吉列猪扒外脆内软,一口咬落去肉汁系口入面四浅,非常Juicy,仲有配埋唐扬炸鸡小吃,一样香脆多汁。而拉面有五款口味,而今次就试下一鸣拉面,拉面可以选择面条粗幼,面质,细葱,配料同辛辣,可以按个人喜好配搭。拉面好有水准,汤底香浓,面条吸收左汤汁再啜入口,味道浓郁,叉烧肥美非常,但系一啲都唔漏,连汤都饮晒,非常满足。小食方面我点左烧河豚干,汁烧鸡翼同唐扬鸡软骨。河豚干好惹味,如果饮酒嘅话可以当下酒菜,烧鸡翼好香口,肉质嫩滑,绝对系必食选择,加埋鸡软骨甘香酥脆,但系一啲都唔油腻,食几多都唔怕。整体来讲都系好食,环境又舒服,坐得好阔落,试菜都快,值得推介👍👍👍👍
小食方面我点左烧河豚干,汁烧鸡翼同唐扬鸡软骨。