2019-12-17 75 浏览
难得约到朋友食饭,又要就朋友系中环放工,揾过最经济实惠嘅就系位于中上环嘅炊豕店。一去到已经觉得舖头好靓,有啲怀旧风,好啱打卡。入到舖头又有啲怀旧海报咁,好有feel。睇出面个餐牌好似碗碗都好正咁,最后决定试下期间限定嘅「泰」好味猪排饭同冲绳猪软骨饭(连饮品)。冬天=大食系自然定律,所以我地都嗌埋卤水鸡翼做小食。等咗一阵就好快上菜!见到块猪排咁大真系即刻「哇」咗出声🤣🤣🤣真系就黎大过自己块pizza面又厚!猪排上面嘅青瓜、洋葱丝系腌过,酸酸甜甜咁,好开胃,配块大猪排食就唔怕腻!另一碗冲绳猪软骨饭就好多𩠌。有莲藕、白萝卜同好多好淋好入味嘅猪软骨。味道甜甜地,啲汁仲好啱捞饭食添!最后就系卤水鸡翼!鸡翼超级入味!唔会净系得个皮有卤水味。最好两个食完埋单都只系$156,依个价钱系同区真系好少见。最重要系真系好大碗、好足料,食到我同朋友捧住个肚。😋😋😋下次要再黎挑战埋其他猪排饭!!!

一去到已经觉得舖头好靓,有啲怀旧风,好啱打卡。

入到舖头又有啲怀旧海报咁,好有feel。

等咗一阵就好快上菜!

最后就系卤水鸡翼!鸡翼超级入味!唔会净系得个皮有卤水味。

下次要再黎挑战埋其他猪排饭!!!

• 冲绳猪软骨饭