2022-07-11
十三少川辣好滋味椒麻皮蛋卖相好靓,唔似一般皮蛋,晶凝通透的蛋白,深橙色的蛋黄,流心状态好吸引,酱汁唔算太辣好香。麻辣猪手估唔到小菜的份量都咁多,猪手炆得好淋又滑,非常入味,食落较重花椒味,配麻辣汁愈食愈开胃。十三少酸菜鱼鲈鱼鱼片厚身,又滑溜冇骨,连酸菜都唔错,口感脆嫩酸爽,个汤酸酸地好鲜甜又开胃,食哂成碗饭,我哋叫咗小辣,食落都几过瘾,仲有其他配菜好似吸满汤汁嘅菇同埋爽口嘅莴笋片。红糖糍粑食川菜点可以唔叫黑糖糍粑,即叫即炸热辣辣,好烟韧外脆内软,最上面洒左咗黄豆粉,再配上红糖。十三少 乐富广场1楼1211号铺#food #restaurant #酸菜鱼 #麻辣 #四川 #spicy #乐富 #美食 #chinesefood #sichuancuisine #hongkong #猪手 #红糖糍粑 #foodie
椒麻皮蛋
麻辣猪手