2024-02-01 804 浏览
好耐冇嚟到「十二味」食嘢啦,今次一试,真系一啖正!🤤 酸菜鱼嘅汤头,酸酸地带点香辣,鱼片咬落去系滑溜得嚟,汤头饮落暖笠笠,啱晒凉天热辣辣嘅心情。𠮶啲酸菜同红辣椒个配搭,真系夹得好,酸辣过瘾,饮得我心满意足!武隆尖椒鸡,呢个真系我心水!鸡肉香喷喷,尖椒爽口,两样齐齐咬,𠮶个麻辣镬气,简直系爆灯💡好食至极!再配杯桂花冰酿,清凉解辣,喺口里𠮶个微微甜味,亦都系醒神得嚟舒服极了。最后嘅甜品——红糖糍粑,真系非一般啊!糍粑嘅口感QQ弹牙,啖啖香甜,滚热嘅红糖咁浇落去,好吖嘛!我食到停唔到口,真系越嚼越有味道,一啖接一啖,娇滑香软直顶👍!总括嚟讲,「十二味」嘅午市套餐真系超值,味道、环境、服务都唔错,好啱同朋友、家人一齐嚟正!吓,食完啲辣嘢,抹抹汗,感觉好生痛快!下次又要再嚟试吓。