2021-09-21
🍞黑炭黑蒜蓉包 $80 🍕芫茜酥皮虾比萨批 (6吋) $135 🍛西班牙海鲜饭 $260 🍹It is not Popcorn $110 🍸Whisky Sour $80 首先上枱嘅系蒜蓉包,一共有六大片,面包上嘅蒜蓉味几重几香,黑蒜养生唔错。 个薄饼批特别在用酥皮制成,一层层好松软,而且上面铺满芫荽同四只大虾,热辣辣咁食够晒滋味。 至于海鲜饭有蚬肉、青口、虾,布满喺risotto上面,仲有啲芫荽,鲜甜、清新、香口。 两杯cocktails,虽然话不是Popcorn,但就充满强烈嘅爆谷味,入面仲有调咗牛奶、榛子、焦糖同Vodka🥃。 另一杯酸酸甜甜,系混合咗柠檬汁同糖浆嘅Whisky, 杯口边亦都围咗糖霜系面🍬。 一嚟到就见到好多谢霆锋嘅相🎞,都有啲明星坐镇。 环境有少少怀旧欧陆色嘅感觉🏰,又用上红砖,感觉写意。餐厅名称由来系直接取自街名16 Shell Street🐚。 📮Follow @fm.feed ➡ to discover more appetizing foods
🍞黑炭黑蒜蓉包 $80
🍕芫茜酥皮虾比萨批 (6吋) $135