2015-09-08 3920 浏览
Open rice听讲间餐厅个景好靓 琴日有朋友生日 咁一班人贪新鲜谂住上去试下啦 好彩有book枱 我地 8:00上到去都已经就快爆场 我地坐露天位 个景直系好靓 上到去岩岩见到幻彩咏香江 完全望哂成个海景 仲好睇过系海旁 今年除夕一定要再上黎!讲番d服务 其实好nice 因为有好多种西班牙沟生果嘅酒 其实都唔太识拣 佢地都好有耐性逐种分析介绍比我地 由红白酒到甜苦都介绍 最后拣左full jar 嘅Barcelona都几好饮 最重要系几岩我地饮至于野食 有几个一定要试48个月黑毛猪火腿 价钱比24个月个个贵少少 但好好食 肯定真系人手切 因为一出升降机就见到厨师们系度切 脆皮乳猪 一定要点埋个汁食 甜甜地 好开胃火烧辣肉肠 夜晚睇好靓 d皮比火烧过好脆 咸咸到 如果钟意食浓味野嘅就一定会钟意食主菜雪鱼焗得好滑 连埋个汁好入味 值得一试再试仲有一定要提就系个西班牙海鲜烩饭 一入门口就见到一大镬 仲以为系display 原来真系用大镬煮嘅 经过都闻到好香 食落唔算干又唔会太软 不过一定要趁热食另外有个薄饼 以菜为主 个人觉得好好食 有少少辣味但我平时唔点食辣都觉得好惹味甜品就要左个苹果
Open rice

至于野食 有几个一定要试

脆皮乳猪 一定要点埋个汁食 甜甜地 好开胃

主菜雪鱼焗得好滑 连埋个汁好入味 值得一试再试

甜品就要左个苹果批 仲好贴心咁有埋生日个位朋友嘅名系只碟度(当然book枱嘅时候讲底左) 个苹果批一切开仲好热辣辣 d皮都几松 食到有苹果应该系用新鲜苹果整嘅 连埋个雪糕一齐食 个味好衬

美中不足系见唔到日落  下次会早d去睇日落

建议 一定要book左枱先比较有机会坐到近窗睇景位