2017-09-05 46 浏览
旺囍車仔麵好近旺角地鐵站,就係朗豪坊附近,好容易搵到。行到攰見佢個招牌又大又閃,又諗唔到食咩,就諗住入去試下啦。入到去地方唔算大,不過都有高櫈位同普通位。一望個餐牌就見到本店十大推介,叫做十全十美富貴麵。我見乜都有又係推介就叫左佢。下面有餐牌可以見到有咩餸,但我特別推介豬大腸(好入味)、靚冬菇(好滑好香)、魚片頭同蘿白(硬度岩岩好)。我配左油麵,值得試下。而我朋友叫左南乳豬手同魚肉春卷,幾香、幾有水準,配米線都唔錯既。另外仲叫左炸魚片,我鐘意浸落啲湯度先食。講起啲湯,個湯底加左腩汁,可能係啲餸有少許辣或者腩汁有啲辣,但令到個湯底好正!加埋杯落左一包糖篤到啲檸檬爛既熱檸水,超好飲😎環境正正常常,服務態度幾好,價錢係旺區算係ok,可以睇下以下餐牌,呢度落單幾特別,係用抹到既筆,餐牌好得意係板黎,幾環保。
旺囍車仔麵好近旺角地鐵站,就係朗豪坊附近,好容易搵到。

十全十美富貴麵

南乳豬手加魚肉春卷米線