2024-07-31
冇去太古城一排,多咗咁多正餐厅嘅?FIGS Bistro 𠮶层我直头唔记得见过...😅🥩Steak Tartare 份量多,最钟意负责捞匀生蛋黄嘅个工作;🐙Grill Octopus 已经切好细细块,一啖摆好多块系口𡁻感觉唔错;🪿Pan-Seared Foie Gras 同无花果真系好夹,果肉嘅清甜中和咗鹅肝嘅油腻,可以食十块!🦞呢度Lobster Bisque非常出色,热辣辣、香浓,必点!🥟Homemade Truffle Ravioli 劲多酱,好啱我嘅啲浓味兽;🍄Porcini Risotto 菌味香港,都系好多酱哈哈哈,同平时食开嘅 Risotto有少少唔同。自己点咗杯 Prosecco🥂,但见到男友杯 Sunset in St. Tropez 卖相靓啲🍸,又拎咗嚟饮.... 嘻嘻,食饭就系要开心share嘛~ 系咪呀哈姆太郎?