2021-11-30 405 浏览
有日经过北角,记得有推荐过呢间餐厅,咁就入去试一试啦,门面墙身壁画很有特色,可惜其他地方混乱,枱旁杂物堆积不太卫生。食物种类唔算多,叫咗一个惊青猪饭,一上枱吓你一惊,颓个茶餐厅!!!未食已经觉得唔好食,最重要系酱汁之下嘅饭系完全吾热!!!咁嘅质素完全系过分。仲嗌左一份Roti烤饼,落单时候讲明配咖喱,侍应覆单时亦再确定多一次,偏偏上枱就变成了咖央酱,亦因为啲饭已经冇水准唔想再逗留,唯有照食烤饼真系浪费了quota⋯饮品算正常,不过都系麻麻,叫咗一个罗汉果龙眼冰,其实似整杯罗汉水!斑兰奶茶,得个卖相,冇班兰味道,普通奶茶味。最重要系成餐饭去到最尾先上饮品,只因佢哋发觉忘记咗,嗱嗱临冲返,其实当日食客不多佢哋喺旁边嘻嘻哈哈玩乐,完全冇服务态度,不值一试。
颈青猪饭
ROTI  烤饼