2022-10-06
📍Bistrocana, Yuen Long到左每个星期五收工时间都会系Happy Hour🥳🥳所以今次经过凤琴街附近好多餐厅。同时发现左间新开既西餐厅🍴 原本系赤柱都已经有一间,今次就选址系元朗开店📍Bistrocana 今次就系Set Dinner menu各拣两个餐前菜会有1️⃣🌟4只生蚝🦪 因为每拣1个set 就会有2只, 如此类推不过唔知系咪新开既原因,佢唔好似出面餐厅咁会有冰底座住d生蚝🦪有小小扣左分但味道上都可以,生蚝上既海水同咸味都系新鲜肯定唔系变左质但建议一上枱要即食之后仲拣左餐沙律🥗同餐汤2️⃣🌟沙律系烟鸭胸沙律沙律🥗里面捞埋既酱汁唔算多、易入口3️⃣🌟餐汤都系忌廉蘑菇粟米🌽汤 够creamy、有一块小法包可以配汤一齐食、好味😋4️⃣🌟 牛肉墨西哥粟米片 (💰$128)餐厅提供左四款口味㨂左牛肉nachos 会见到牛肉条系面粟米片卜卜脆有牛油果🥑酱、sour cream、芝士成份热辣辣食果阵会拉丝酱料成份唔太多唔会觉得好腻整体满意5️⃣🌟 牛肉汉堡配薯条和沙律 (💰$198)Burger里面个汉堡扒好juicy, 牛肉味好浓而薯条系原只刨成条、好食唔会太咸6️⃣🌟 10oz 美国西冷牛扒配
今次就系Set Dinner menu各拣两个餐
前菜会有
1️⃣🌟4只生蚝🦪
因为每拣1个set 就会有2只, 如此类推
有小小扣左分
但味道上都可以,生蚝上既海水同咸味都系新鲜
肯定唔系变左质
但建议一上枱要即食
之后仲拣左餐沙律🥗同餐汤
2️⃣🌟沙律系烟鸭胸沙律
沙律🥗里面捞埋既酱汁唔算多、易入口
3️⃣🌟餐汤都系忌廉蘑菇粟米🌽汤
够creamy、有一块小法包可以配汤一齐食、好味😋
4️⃣🌟 牛肉墨西哥粟米片 (💰$128)
餐厅提供左四款口味
㨂左牛肉nachos
会见到牛肉条系面
粟米片卜卜脆
有牛油果🥑酱、sour cream、芝士成份
热辣辣食果阵会拉丝
酱料成份唔太多唔会觉得好腻
整体满意
5️⃣🌟 牛肉汉堡配薯条和沙律 (💰$198)
Burger里面个汉堡扒好juicy, 牛肉味好浓
而薯条系原只刨成条、好食唔会太咸
6️⃣🌟 10oz 美国西冷牛扒配沙律和薯条 (💰$258)
个人食牛扒比较喜欢3成熟
觉得3成熟最能表现出一块牛排🥩真正既风味
上枱果阵闻到阵阵既炭炉味、同睇到牛排上一条条既坑纹、汁浓味厚
没有流出过多血水
食落去口感唔会太韧、松软、唔多筋
7️⃣🌟Hoegaarden
无试到佢哋其他牌子既啤酒、
除左啤酒,佢地都有其他大酒可以试
8️⃣🌟冻柠檬茶 (跟餐免费)
糖水系另外上、茶底淡唔涩口
📍地址:元朗凤攸南街3号好顺景大厦地下18号舖
☎️ 电话:27200122
#hkfoodie#foodie #hongkongner #hkfoodbloger #tst #hkfoodies #hkfoodblogger #hkig #hkfood #852 #晚餐 #香港好西推介 #黄色经济圈 #香港美食 #元朗美食#元朗 #相机食先 #香港人 #香港 #吃货情侣