2019-07-13
铜锣湾原来有咁好食嘅和牛午餐🤤今日带左妈妈去食,lunch餐牌有好多选择佢哋出名食和牛,我就拣左份日本A3和牛寿喜烧锅($238),妈妈就拣左鳗鱼饭佢知我都想食鳗鱼,就特登拣呢份想分D比我😭❤️妈妈太好了,我知道她应该是比较喜欢吃银鳕鱼的😢不过这里的款式全部都好正咁💗每个套餐都有前菜、沙律、茶碗蒸、米饭、汤品想讲呢个牛肉真系超好食😭💕入口柔软细腻,满口肉香,有脂香又唔会食紧成口牛油嘅感觉,连筋位都毫无韧,超顺滑口感😍厚薄适中啖啖满足👏🏻鳗重御膳($198)日本餐厅嘅米饭用料靓就一定,同时煮得超好食,粒粒分明带烟韧,唔会突然有忽硬有忽软~~鳗鱼充满脂香同鱼油,入口嫩滑,好食嘅鳗鱼系唔需要酱汁去调味😌呢度嘅鳗鱼都算肥美,但就未去到入口即溶嘅口感,我就比较喜欢这里的和牛😍😍最后仲有甜品送,系奶香十足嘅牛乳奶冻😆唔甜超滑,好食整体价钱虽然唔算平,但好食的话我觉得系值得一试😋
铜锣湾原来有咁好食嘅和牛午餐🤤
今日带左妈妈去食,lunch餐牌有好多选择
不过这里的款式全部都好正咁💗
每个套餐都有前菜、沙律、茶碗蒸、米饭、汤品
想讲呢个牛肉真系超好食😭💕 入口柔软细腻,满口肉香,有脂香又唔会食紧成口牛油嘅感觉,连筋位都毫无韧,超顺滑口感😍厚薄适中啖啖满足👏🏻
鳗重御膳($198)
整体价钱虽然唔算平,但好食的话我觉得系值得一试😋